Koulutuksessa opetellaan laatimaan rahoituslaskelma ja tulkitsemaan sitä. Tavoitteena on, että kirjanpitäjä, joka ei ole koskaan laatinut rahoituslaskelmaa, osaa laatia sen itsenäisesti.

Koulutus toteutetaan työpajakurssina, jossa laaditaan yhdessä rahoituslaskelma vaihe vaiheelta excel-pohjaa käyttäen. Tämän jälkeen käydään yksityiskohtaisesti läpi, miten rahoituslaskelmaa luetaan ja mitä se kertoo.

Tilitoimistojen järjestelmistä on saatavissa myös automaattisia rahoituslaskelmia. Useimmiten ne eivät kuitenkaan ole käyttökelpoisia sellaisenaan, vaan kirjanpitäjän on välttämätöntä itse ymmärtää rahoituslaskelman logiikka ja perusteet ja osata joko tehdä niihin oikaisuja tai ymmärtää miten kirjaukset tulee tehdä, jotta rahoituslaskelma-automatiikka toimii oikein. Rahoituslaskelman tulkitseminen ja sen käyttäminen raportointiin asiakasyhtiölle edellyttää myös sen tuntemista.

Työkaluna käytetään exceliä, joten osallistujilta odotetaan sujuvaa otetta excelin peruskäyttöön, mutta excelin perustaidot riittävät. Jokaisella osallistujalla pitää olla mukana oma tietokone, jossa on excel valmiina.

Koulutuksessa käytetään pohjana oikeaa esimerkkiyritystä ja laaditaan sen pohjalta rivi riviltä epäsuora rahoituslaskelma. Sen pohjalta käydään läpi myös, miten suora rahoituslaskelma laaditaan. Jokaisen rivin kohdalla selitetään seikkaperäisesti, mistä ja miten mikäkin luku tuotetaan. Kurssilla ei käydä läpi harvinaisia erikoistapauksia, vaan kurssilla laadittava rahoituslaskelma vastaa sisällöltään osakeyhtiön kirjanpitäjän käytännön työssä useimmiten eteen tulevia perustilanteita.

Koulutukseen liittyy itsenäisesti tehtävä vapaaehtoinen etätehtävä, jossa osallistujat laativat vastaavanlaisen rahoituslaskelman kuin kurssilla ja saavat siihen malliratkaisun.

Ilmoittaudu mukaan 23.10.2022 mennessä!
Saat osallistumislinkin sähköpostiisi maanantaina 24.10.2022 ennen webinaarin alkua.

Tilaisuudesta tulee tallenne. Tallenne lähetetään webinaariin osallistuneille.

Ilmoitathan, jos tarvitset koulutuksesta todistuksen KLT-tutkinnon ylläpitoa varten.

Koulutus on Taloushallinnon ammattilaiset ry:n jäsenille ja ilmoittautua voi tapahtumakalenterin kautta.

Kurssin kouluttaja: HT-tilintarkastaja Miki Lehtomäki, Lehtomäki Audit Oy

Tervetuloa!

Lähde Talryn seminaarin ja syyskokouksen jälkeen rentoutumaan Tallinnaan!

Lähtö Helsingistä lauantaina 19.11.2022 MyStar klo 16:00 (Länsiterminaali 2, Tyynenmerenkatu 14). Laivalla tarjoamme herkullisen buffèt-ruokailun.

Laiva saapuu Tallinnaan klo 18.30, josta siirrytään majoittumaan neljän tähden Tallink Spa & Conference Hotelliin. Majoittuminen 2hh. >>>Lisätietoja hotellista ja hotellin palveluista

Paluu Tallinnasta sunnuntaina 20.11.2022 MyStar klo 13:30 (Tallinna/D-terminaali, Uus-Sadama 24). Laivalla tarjoamme herkullisen buffèt-ruokailun. Laiva on takaisin Helsingissä klo 15:30.

Hinta sisältää laivamatkat, ruokailut laivalla, majoituksen hotellissa 2 hh, aamiaisbuffen ja hotellin kylpyläosaston käytön aukioloaikojen mukaisesti majoituksen aikana.

Matkakulut Helsinkiin korvataan vain, jos osallistut myös syyskokoukseen. Huomioithan, että syyskokoukseen on ilmoittauduttava erikseen.

Ilmoita lisätiedoissa syntymäaikasi ja mahdollinen huonekaveritoive. Kerrothan myös mikäli et ole Suomen kansalainen. HUOM! Suomen kansalaisella on henkilöllisyyden todistamiseksi oltava mukana passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Taloushallinnon ammattilaiset ry:n syysseminaari ja syyskokous järjestetään Scandic Parkissa 18.11.-19.11.2022.

Koulutusaiheina on liiketoiminnan kehittäminen laskentatietoon pohjautuen, osakeyhtiön varojen jako sekä verohallinnon ajankohtaiskatsaus. Seminaarin jälkeen nautimme illallisen ja stand up esityksen Scandic Parkissa.

Perjantain seminaari on avoin koulutustilaisuus kaikille Taloushallinnon ammattilaiset ry:n toiminnasta kiinnostuneille. Viikonlopun ohjelma kokonaisuudessaan >>> tässä.

Majoitus (pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuville) on maksuton lauantaina syyskokoukseen osallistuville Taloushallinnon ammattilaiset ry:n jäsenille.

Koulutukseen ja kokoukseen osallistuvat:
Taloushallinnon ammattilaiset ry kustantaa osanottajan kaikki kulut (sis. majoitus 2hh, ohjelman mukaiset tarjoilut ja matkakustannukset matkustussäännön mukaisesti). Kulujen korvaaminen edellyttää läsnäoloa koko varsinaisen ohjelmaosuuden ajan (koulutus ja kokous).

Vain kokoukseen osallistuvat:
Taloushallinnon ammattilaiset ry kustantaa osanottajan kaikki kulut (sis. majoitus 2hh, ohjelman kokouspäivän mukaiset tarjoilut ja matkakustannukset matkustussäännön mukaisesti). Kulujen korvaaminen edellyttää läsnäoloa koko kokouksen ajan. Jos et majoitu hotellissa, voit käydä hotellin aamiaisella ennen kokousta.

Vain koulutukseen osallistuvat:
Koulutuksen omavastuu kattaa koulutuksen, koulutusmateriaalin ja koulutuspäivän tarjoilut (lounas ja kahvit). Koulutuksen omavastuu ei kata majoitus- ja matkakuluja.

Taloushallinnon ammattilaiset ry pidättää oikeuden laskuttaa ilmoittautuneelta todelliset aiheutuneet kulut väärinkäytöstapauksissa.

Edellisen yön (to-pe) korvaaminen; Taloushallinnon ammattilaiset ry korvaa edellisen yön majoituksen, jos kotoa lähtö olisi ennen klo 05:00.

Taloushallinnon ammattilaiset ry:n syyskokous pidetään lauantaina 19.11.2022 klo 10.00 Scandic Park Helsingissä (Mannerheimintie 46, Helsinki). Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen syyskokoukselle määräämät asiat. Esityslista on luettavissa >>>tässä

-Kokoukseen voivat osallistua kaikki yhdistyksemme jäsenet.
-Matkaliput korvataan halvimman matkustustavan mukaan.
-Lentoliput korvataan mikäli muu matkustusmuoto ei tule merkittävästi edullisemmaksi. Lentoliput: ritva.raisanen@erto.fi .

Muistathan ilmoittautuessasi lisäksi mainita huonekaveritoiveen sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat ja/tai erityisruokavalion.
Lähetämme infokirjeen ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Tervetuloa!

Taloushallinnon ammattilaiset järjestää 15.9.-18.9.2022 ruskaretken Rukalle.

Lähde mukaan ihailemaan upeaa väriloistoa ja nauttimaan Rukan ja lähialueiden kansallispuistojen upeista vaellusmaastoista.

Majoitumme Rukan keskustassa hotelliravintola Ruka-Tontussa kahden hengen huoneissa. Matkan omavastuu on 100 euroa/henkilö ja se sisältää majoitukset kahden hengen huoneissa, aamupalat, yhteisen vaelluksen ja yhden ruokailun illalla.

Mikäli haluat osallistua yhteiselle vaellukselle, se vaatii kohtuullista fyysistä kuntoa. Reitti ei ole esteetön.

Huomioithan, että omavastuu EI sisällä matkakuluja, vaan jokainen maksaa ja järjestää matkan Rukalle itse.

Ohjelma:

15.9.2022 Saapuminen omaan tahtiin Rukalle ja hotellin check-in

16.9.2022 Aamiainen omaan tahtiin Päivällä mahdollisuus tehdä omatoimisesti vaellus/retki. Vinkkejä kohteiden osalta voit kysyä Henrikiltä tai Juulialta! Yhteinen ruokailu illalla

17.9.2022 Aamiainen omaan tahtiin Yhteinen vaellus: Oulangan kansallispuiston suosituin reitti Pieni Karhunkierros. Kuljetus hotellilta reitin alkupisteeseen ja takaisin vaelluksen päätteeksi.

18.9.2022 Aamiainen omaan tahtiin Kotimatka alkaa

Sitova ilmoittautuminen 16.8.2022 mennessä.

Lisätietoja matkasta saat Henrikiltä (henrik.andersin@erto.fi) tai Juulialta (juulia.himanen@erto.fi).

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille ensimmäistä kertaa Suomessa ja Seinäjoen Törnävän kesäteatterissa. Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille on lauluntäyteinen, ratkiriemukas ja suorastaan tyrmäävä komedia!

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille kertoo nuoresta tyhjätaskusta, Monty Navarrosta, joka äitinsä kuoltua saa tietää tämän olleen aristokraattisen D’Ysquith-perheen jäsen [lausutaan daiskvith].

Tieto muuttaa Montyn elämän, hänen on saatava suvun omaisuus itselleen ja päästävä Highhurstin yhdeksänneksi jaarliksi! Mutta sitä ennen tulisi hankkiutua eroon kahdeksasta perimyslistalla häntä edellä olevasta sukulaisesta –jäämättä kiinni.1900-luvun alun Lontooseen sijoittuva musikaali tarjoaa parahinta brittikomiikkaa rakkautta unohtamatta, mahtuuhan Montyn mieleen muutakin kuin murhia…

Lue lisää näytelmästä >> tästä.

Liput Taloushallinnon ammattilaisille 21e/hlö ja ei jäsenille/avecille 49,00e/hlö. Lipun hintaan sisältyy teatterilippu ja väliaikatarjoilu (kahvi/tee + makea).

Musikaalin kesto n. 2 h 30min(sis. väliajan)

Tapahtumapaikka:Törnävänkesäteatteri Törnäväsaarentie 1, Seinäjoki lauantai 30.7.2022klo 16:00 –18:30

Jaa

Facebook Twitter Linkedin

Lähde kokemaan kansallispelimme huumaa Taloushallinnon ammattilaisten seurassa!

Taloushallinnon ammattilaiset tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden lähteä aistimaan pesäpallon tunnelmaa legendaariseen Hyvinkään Pihkalaan, jossa kotijoukkuetta vastassa Imatran Pallo-Veikot. Kentällä taitojaan esittelevät kotijoukkueen riveissä mm. lyöjätykki Juha Niemi sekä kunnaritilaston kaikkien aikojen kärkimies Juha Korhonen ja vierasjoukkueen riveissä mm. Toni Laakso ja Sasu Toikka. Odotettavissa siis jännittävä ilta ja kunnarikellon kilinää.

Ilmoittaudu siis pian ja lähde nauttimaan kesäillasta hyvässä seurassa!

Jaa

Facebook Twitter Linkedin

Taloushallinnon ammattilaiset ry:n kevätseminaari ja kevätkokous järjestetään Finlandia Hotel IsoValkeinen Kuopiossa 14.5.-15.5.2022.

Koulutusaiheina ovat palkkojen laskenta ja jaksottaminen kirjanpidon raportteja varten, palkkaa vai työkorvausta sekä päivän päätteeksi hyvinvointia. Seminaarin jälkeen nautimme illallisen hotellilla.

Lauantain seminaari on avoin koulutustilaisuus kaikille Taloushallinnon ammattilaiset ry:n toiminnasta kiinnostuneille. Majoitus (Kuopion ulkopuolelta saapuville) on maksuton sunnuntaina kevätkokoukseen osallistuville Taloushallinnon ammattilaiset ry:n jäsenille.

Kevätseminaariviikonlopun ohjelman voit katsoa >>tästä

Koulutukseen ja kokoukseen osallistuvat:

Taloushallinnon ammattilaiset ry kustantaa osanottajan kaikki kulut (sis. majoitus 2hh, ohjelman mukaiset tarjoilut ja
matkakustannukset matkustussäännön mukaisesti). Kulujen korvaaminen edellyttää läsnäoloa koko varsinaisen
ohjelmaosuuden ajan (koulutus ja kokous).

Vain kokoukseen osallistuvat:

Taloushallinnon ammattilaiset ry kustantaa osanottajan kaikki kulut (sis. majoitus 2hh, ohjelman kokouspäivän mukaiset tarjoilut
ja matkakustannukset matkustussäännön mukaisesti). Kulujen korvaaminen edellyttää läsnäoloa koko kokouksen ajan. Jos et
majoitu hotellissa, voit käydä hotellin aamiaisella ennen kokousta.

Vain koulutukseen osallistuvat:

Koulutuksen omavastuu kattaa koulutuksen, koulutusmateriaalin ja koulutuspäivän tarjoilut (lounas ja kahvit). Koulutuksen
omavastuu ei kata majoitus- ja matkakuluja.

Taloushallinnon ammattilaiset ry pidättää oikeuden laskuttaa ilmoittautuneelta todelliset aiheutuneet kulut väärinkäytöstapauksissa.
Edellisen yön (pe-la) korvaaminen; Taloushallinnon ammattilaiset ry korvaa edellisen yön majoituksen, jos kotoa lähtö olisi ennen klo 05:00.

Taloushallinnon ammattilaiset ry:n kevätkokous pidetään sunnuntaina 15.5.2022 klo 10.00 Finlandia Hotel IsoValkeinen Kuopiossa (Majaniementie 2, Kuopio). Kokouksen esityslista >>tässä

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen kevätkokoukselle määräämät asiat. Kokoukseen voivat osallistua kaikki yhdistyksemme jäsenet.
Matkaliput korvataan halvimman matkustustavan mukaan.
Lentoliput korvataan mikäli muu matkustusmuoto ei tule merkittävästi edullisemmaksi.
Lentoliput: ritva.raisanen@erto.fi.

Muistathan ilmoittautuessasi lisäksi mainita huonekaveritoiveen sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat ja/tai erityisruokavalion.
Lähetämme infokirjeen ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Tervetuloa!

Jaa

Facebook Twitter Linkedin

Nyt kaikilla ERTOlaisilla on mahdollisuus varmistaa pääsysi yhdelle kesän kovimmista festareista ja vieläpä edullisesti!

Qstock-festivaali järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 29.-30. heinäkuuta 2022. 
Qstock on ollut loppuunmyyty jo kahdeksana kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista.
Vuonna 2019 tapahtuma teki aluejärjestelyiden muutosten myötä kävijäennätyksen keräten 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Yhdysvaltalainen nu metal -jättiläinen Limp Bizkit on Qstockin lauantain pääesiintyjä.
Festivaalin mahtavia esiintyjiä ovat myös mm. Blind Channel, Antti Tuisku, Behm, Haloo Helsinki, Gasellit, Viivi, Vesala, Stratovarius, Olavi Uusivirta ja todella moni muu!! Festarialueelta löytyy myös korvakarkin seuraksi muita aisteja kutkuttavia tuotteita ja palveluita.

Kahden päivän liput ERTOn jäsenille ja ei-vielä-ertolaiselle kaverille 100€/hlö (ovh. 139€). Lippuja rajoitettu määrä, varaa omasi pian!

Jaa

Facebook Twitter Linkedin

Pate Mustajärvi soolona kitaran säestyksellä!

Pate Mustajärven väkevän tarinalliset sooloesiintymiset saavat jatkoa “Tämä(kin) tarina on tosi” -konserttikiertueen muodossa.

Kitarasäesteisiä tulkintoja värittävät jo syntyessään legendaariset “Mustajärvi-tarinat”, jotka saattelevat kuulijan laulujen historiallisiin, humoristisiin ja koskettaviinkin taustoihin.

Konserteissa kuullaan lauluja ja muisteloita Mustajärven koko liki 40-vuotisen soolouran varrelta. Säestyksestä vastaa kitaristi Ari “Kankku” Kankaanpää.

Jaa

Facebook Twitter Linkedin

Aira on kesän 2022 säkenöivä musikaali Valkeakoskella.

Mitä löytyykään kaikkien tunteman, naurua hersyvän, punatukkaisen ja iloista energiaa välittävän tanssitaiteen uranuurtajan pinnan alta? Aira Samulinin elämäntarina sisältää uskomatonta naisenergiaa, elämänvoimaa, sinnikkyyttä sekä herkkyyttä.

Yli 90 vuoden mittainen tarina alkaa Raja-Karjalan sota-ajasta ja vie Helsingin tanssipiirien kautta kohti tätä päivää. Saamme nähdä kuinka Airan menestyksekäs ura viihteen ja muodin parissa on syntynyt 40- ja 50-luvun Suomessa. Musikaalissa käsitellään myös elämän tragedioista selviämistä sekä Airan loppumatonta intohimoa tanssia, luovuutta ja mielen hyvinvointia kohtaan.

”Aira Samulinin elämä on käsikirjoittajan unelma kaikkine vivahteineen. Draamaa, energiaa, komediaa ja liikettä. Olen hyvin liikuttunut saadessani tarttua tähän aiheeseen.” – kertoo käsikirjoittaja ja ohjaaja Heikki Paavilainen.

Musikaalin vauhdikasta menoa säestää liveorkesteri esittäen Airan elämän varrelta poimittuja tärkeitä kappaleita eri vuosikymmeniltä, kuten esim. Karjalan kunnailla, Sä kaunehin oot, Stayin’ alive sekä Madonnan Like a Virgin.

Nimikkoroolia näyttelee kaunisääninen ja valloittava näyttelijä Helena Rängman. Airan elämänpolulla merkittävissä rooleissa olleita miehiä esittävät jo useissa musikaaleissa yleisön hurmanneet Ilkka Koivula, laulaja-näyttelijä Lauri Mikkola sekä komeaääninen Harri Penttilä. Musikaalin koreografioista vastaa huipputanssija Jani Rasimus tanssiparinaan upea Tanja Huotari. Liveorkesteri: Ali Ahmaniemi, Kalle Ruusukallio, Jimi Hautamäki, Sampsa Rättäri ja Teemu Broman

Lue lisää >> teatterin sivuilta

Liput ERTOn jäsenille 15e/hlö ja ei-jäsenille/avecille 36,00e/hlö. Voit lisätä toisen lipun oston oman ostoksesi yhteydessä ”Lisää osallistuja” -toiminnolla. Muista valita yhdistys -kohdasta avecille ei-jäsen. Lippuja rajoitettu määrä, varaa omasi pian!

Jaa

Facebook Twitter Linkedin