Rahoituslaskelman laadinnan workshop-webinaari

Koulutuksessa opetellaan laatimaan rahoituslaskelma ja tulkitsemaan sitä. Tavoitteena on, että kirjanpitäjä, joka ei ole koskaan laatinut rahoituslaskelmaa, osaa laatia sen itsenäisesti.

Koulutus toteutetaan työpajakurssina, jossa laaditaan yhdessä rahoituslaskelma vaihe vaiheelta excel-pohjaa käyttäen. Tämän jälkeen käydään yksityiskohtaisesti läpi, miten rahoituslaskelmaa luetaan ja mitä se kertoo.

Tilitoimistojen järjestelmistä on saatavissa myös automaattisia rahoituslaskelmia. Useimmiten ne eivät kuitenkaan ole käyttökelpoisia sellaisenaan, vaan kirjanpitäjän on välttämätöntä itse ymmärtää rahoituslaskelman logiikka ja perusteet ja osata joko tehdä niihin oikaisuja tai ymmärtää miten kirjaukset tulee tehdä, jotta rahoituslaskelma-automatiikka toimii oikein. Rahoituslaskelman tulkitseminen ja sen käyttäminen raportointiin asiakasyhtiölle edellyttää myös sen tuntemista.

Työkaluna käytetään exceliä, joten osallistujilta odotetaan sujuvaa otetta excelin peruskäyttöön, mutta excelin perustaidot riittävät. Jokaisella osallistujalla pitää olla mukana oma tietokone, jossa on excel valmiina.

Koulutuksessa käytetään pohjana oikeaa esimerkkiyritystä ja laaditaan sen pohjalta rivi riviltä epäsuora rahoituslaskelma. Sen pohjalta käydään läpi myös, miten suora rahoituslaskelma laaditaan. Jokaisen rivin kohdalla selitetään seikkaperäisesti, mistä ja miten mikäkin luku tuotetaan. Kurssilla ei käydä läpi harvinaisia erikoistapauksia, vaan kurssilla laadittava rahoituslaskelma vastaa sisällöltään osakeyhtiön kirjanpitäjän käytännön työssä useimmiten eteen tulevia perustilanteita.

Koulutukseen liittyy itsenäisesti tehtävä vapaaehtoinen etätehtävä, jossa osallistujat laativat vastaavanlaisen rahoituslaskelman kuin kurssilla ja saavat siihen malliratkaisun.

Ilmoittaudu mukaan 23.10.2022 mennessä!
Saat osallistumislinkin sähköpostiisi maanantaina 24.10.2022 ennen webinaarin alkua.

Tilaisuudesta tulee tallenne. Tallenne lähetetään webinaariin osallistuneille.

Ilmoitathan, jos tarvitset koulutuksesta todistuksen KLT-tutkinnon ylläpitoa varten.

Koulutus on Taloushallinnon ammattilaiset ry:n jäsenille ja ilmoittautua voi tapahtumakalenterin kautta.

Kurssin kouluttaja: HT-tilintarkastaja Miki Lehtomäki, Lehtomäki Audit Oy

Tervetuloa!

Tapahtuma ERTO:n sivuilla

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

11.11.2022 Taloushallintoalan valtakunnallisen työehtosopimuksen neuvotteluissa ei saavutettu neuvottelutulosta 1.3.2023 toteutettavasta palkankorotuksesta. Myöskään perhevapaauudistustyöryhmä ei päässyt yksimielisyyteen perhevapaauudistuksen aiheuttamista muutoksista työehtosopimukseen. Tämä...

Tule mukaan ERTOn jäsentilaisuuteen kuulemaan taloushallintoalan palkkakyselyn tuloksia ja työehtosopimusneuvottelujen tilannekatsausta. Tapahtuma järjestetään verkossa. Kysymyksiin on vastaamassa ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen ja lakimies Helena Lievonen. MilloinTorstaina 1.12. klo 16-17 IlmoittautuminenIlmoittaudu mukaan 29.11....

Kampanja-aika 1.9.-31.12.2022 Talry haluaa tarjota jäsenilleen hemmottelua arjen keskelle. Ota hetki aikaa itsellesi ja mene kauneushoitolaan, kampaajalle, hierojalle tai vaikka vyöhyketerapiaan! Talry korvaa sinulle kulut 20 euroon saakka! Tarkemmat säännöt ja kampanjalomakkeen löydät täältä.