Rahoituslaskelman laadinnan workshop-webinaari

Koulutuksessa opetellaan laatimaan rahoituslaskelma ja tulkitsemaan sitä. Tavoitteena on, että kirjanpitäjä, joka ei ole koskaan laatinut rahoituslaskelmaa, osaa laatia sen itsenäisesti.

Koulutus toteutetaan työpajakurssina, jossa laaditaan yhdessä rahoituslaskelma vaihe vaiheelta excel-pohjaa käyttäen. Tämän jälkeen käydään yksityiskohtaisesti läpi, miten rahoituslaskelmaa luetaan ja mitä se kertoo.

Tilitoimistojen järjestelmistä on saatavissa myös automaattisia rahoituslaskelmia. Useimmiten ne eivät kuitenkaan ole käyttökelpoisia sellaisenaan, vaan kirjanpitäjän on välttämätöntä itse ymmärtää rahoituslaskelman logiikka ja perusteet ja osata joko tehdä niihin oikaisuja tai ymmärtää miten kirjaukset tulee tehdä, jotta rahoituslaskelma-automatiikka toimii oikein. Rahoituslaskelman tulkitseminen ja sen käyttäminen raportointiin asiakasyhtiölle edellyttää myös sen tuntemista.

Työkaluna käytetään exceliä, joten osallistujilta odotetaan sujuvaa otetta excelin peruskäyttöön, mutta excelin perustaidot riittävät. Jokaisella osallistujalla pitää olla mukana oma tietokone, jossa on excel valmiina.

Koulutuksessa käytetään pohjana oikeaa esimerkkiyritystä ja laaditaan sen pohjalta rivi riviltä epäsuora rahoituslaskelma. Sen pohjalta käydään läpi myös, miten suora rahoituslaskelma laaditaan. Jokaisen rivin kohdalla selitetään seikkaperäisesti, mistä ja miten mikäkin luku tuotetaan. Kurssilla ei käydä läpi harvinaisia erikoistapauksia, vaan kurssilla laadittava rahoituslaskelma vastaa sisällöltään osakeyhtiön kirjanpitäjän käytännön työssä useimmiten eteen tulevia perustilanteita.

Koulutukseen liittyy itsenäisesti tehtävä vapaaehtoinen etätehtävä, jossa osallistujat laativat vastaavanlaisen rahoituslaskelman kuin kurssilla ja saavat siihen malliratkaisun.

Ilmoittaudu mukaan 23.10.2022 mennessä!
Saat osallistumislinkin sähköpostiisi maanantaina 24.10.2022 ennen webinaarin alkua.

Tilaisuudesta tulee tallenne. Tallenne lähetetään webinaariin osallistuneille.

Ilmoitathan, jos tarvitset koulutuksesta todistuksen KLT-tutkinnon ylläpitoa varten.

Koulutus on Taloushallinnon ammattilaiset ry:n jäsenille ja ilmoittautua voi tapahtumakalenterin kautta.

Kurssin kouluttaja: HT-tilintarkastaja Miki Lehtomäki, Lehtomäki Audit Oy

Tervetuloa!

Tapahtuma ERTO:n sivuilla

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Webinaarissa käsitellään tämän hetken ajankohtaisia aiheita: etätyötä ulkomailla ja alisuoriutumista työsuhteen päättämisperusteena. Luennoitsija on ammattitaitoinen Katja Halonen. Etätyö ulkomailla – mitä huomioida? Etätyöskentely ulkomailla on yleistynyt nopeasti ja...

Taloushallinnon ammattilaiset ry:n ajankohtaisseminaari ja kevätkokous järjestetään Olavinlinnassa, Savonlinnassa 6.–7.5.2023. Koulutusaiheina ovat haastavat palkkahallinnon tilanteet, luontois- ja henkilökuntaedut verotuksessa sekä työlainsäädännön ajankohtaiset asiat. Seminaarin jälkeen nautimme illallisen Original Sokos ...

Vuonna 2023 on käynnissä jatkuva jäsenhankintakampanja. Talryyn uuden jäsenen hankkiva saa palkkioksi 20 euron K-Ryhmän lahjakortin. Palkkion saamisen ehtona on, että uusi jäsen maksaa jäsenmaksunsa vähintään kolmen kuukauden ajan. Jäsenmaksut tarkastetaan neljännesvuosittain, jonka jälkeen lahjakortit toimitetaan uuden jäsenen ...