Työttömyysturva

Jäsenmaksumme sisältää Erityisalojen Toimihenkilöiden Työttömyyskassan jäsenmaksun. Tämä tarkoittaa sitä, että saat työttömäksi jäädessäsi tulojesi mukaan määräytyvää ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan.

Jos joudut työttömäksi

  1. Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkosivuilla  tai  henkilökohtaisesti asuinpaikkakuntasi työ- ja elinkeinotoimistossa viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä,  vaikka sinulla ei olisikaan heti oikeutta etuuteen.
  2. Tee ensimmäinen päivärahahakemus työttömyyskassaan noin kahden viikon (kuitenkin viimeistään kolmen kuukauden) kuluttua työttömyyden alkamisesta. Hakemuksen voi lähettää sähköisesti työttömyyskassan eAsioinnin kautta tai postitse. Ensimmäisen päivärahahakemuksen käsittely kestää n. 4 viikkoa hakemuksen saapumisesta työttömyyskassaan. Nopeutat asiasi käsittelyä toimittamalla heti kaikki tarvittavat liitteet. Hakemukseen tarvitaan liitteeksi ainakin palkkatodistus vähintään viimeiseltä 26 viikolta ja kopio työsopimuksesta.
  3. Pidä työnhakusi voimassa TE-toimiston ohjeiden mukaisesti, jotta säilytät oikeutesi päivärahaan. Työttömyysetuuden saaminen edellyttää aina, että olet koko työttömyyden ajan työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa siitä riippumatta, oletko kokonaan työtön, lomautettu vai teetkö osa-aikatyötä. Sinun tulee myös myöhemmin muistaa aina uusia työnhakusi niiden ohjeiden mukaan, jotka työvoimaviranomaiset sinulle antavat.
  4. Voit tehdä jatkohakemuksen, vaikka et olisi vielä saanut päätöstä ensimmäisestä hakemuksestasi. Jatkohakemuksen tekeminen sähköisessä muodossa eAsioinnin kautta ei ole mahdollista ennen kuin ensimmäinen maksu on suoritettu. Jatkohakemuksen tekeminen sähköisesti onnistuu kuitenkin, jos täytät ensimmäisen hakemuksen (”ansiopäivärahahakemus” -lomakkeen) jatkohakemuksen ajalta.

 

Lisäohjeita työttömyyskassan sivuilta »

Työttömyyskassan eAsiointi


Nopeimmin saat hakemuksesi perille käyttämällä kassan eAsiointia ja toimittamalla kaikki tarvittavat liitteet heti hakemuksen yhteydessä.


Siirry työttömyyskassan eAsiointiin

Tutustu monipuolisiin palveluihimme ja toimintaamme

Alallamme työnkuvia on paljon: on kirjanpitäjiä, laskenta-assistentteja, veroneuvojia, palkanlaskijoita, toimistovirkailijoita, reskontranhoitajia... Täydennä listaa omalla taloushallintoalan työnimekkeelläsi! Koulutustaustasi voi olla esimerkiksi tradenomi tai merkonomi tai voit olla vaikkapa työssä ammattisi oppinut.

Järjestämme vuosittain kaksi koko päivän kestävää KLT-kelpoista koulutusta, johon kokoamme ajankohtaisia aiheita niin kirjanpitäjille kuin palkanlaskijoillekin. Taloushallinnon ammattilaisten ja ERTOn jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua myös ERTOn vuosittain järjestämiin noin 300 erilaiseen tilaisuuteen ja tapahtumaan.

Tärkein tehtävämme on ajaa jäsentemme ammatillisia, oikeudellisia, sosiaalisia ja taloudellisia etuja. Neuvottelemme ERTOn kanssa alan työehtosopimuksen, joka nostaa alan arvostusta ja vaikuttaa työehtoihin myös tulevaisuudessa. Sopimus ei vielä ole yleissitova. Meidän yksi keskeinen tavoitteemme onkin saada alalle yleissitova työehtosopimus....